maandag 19 februari 2007

Danta Bai


Even ontspannen mag toch?






Even baden, .... Toch liever met onze bikini.
Op vrijdag 16 februari 2007 vertrokken op weekend naar Danta Bai. Veel verwachtingen hadden we nog niet want we hadden niet veel informatie gekregen. De enige dat er moest zijn was ZON.

Voor we aankwamen was er eerst een lange busrit van 5 uren en een boottochtje van 30 minuten. Bij beiden beleefden we al een avontuur.

Bus: 5 uren rijden op een hobbelige stoffige weg. Alle ramen dicht en 28 ° meer uitleg is hier niet voor nodig.

Boot: Het was al donker toen we de boot moesten nemen. Voor velen was het de eerste keer dus sowieso een avontuur. We stapten zonder licht in wiebelend bootje tot overmaat van ramp botsten we nog op een steen. De stuurmannen sprongen uit de boot en probeerden ons weg te duwen. Je kan er wel in komen dat we helemaal niet op ons gemakje zaten? Er zaten immers piranha’s in het water!!

Rond 22.15 konden we onze bagage in onze hut plaatsen en rijst met kip gaan eten.
Heb bleef niet bij eten. De dames van Danta Bai plaatsen nog een pasje op de dansvloer. Wel gezellig maar heel lichamelijk.

Zaterdag stonden er verschillende dingen op ons programma. We zouden na het ontbijt van half 9 direct vertrekken met de boot naar een dorpje.
We zouden niet in Suriname zijn moest dat een beetje later zijn.
Om kwart na 11 konden we eindelijk vertrekken naar het dorp. Tijdens de boottocht hadden we een prachtig uitzicht. We maakten een wandeling in het dorp en mochten nog even zwemmen in het meer bij de stroomversnellingen. Na die verfrissende duik van 10 minuten moesten we alweer verder.

Pas om half 4 kregen we ons middagmaal: rijst met vis.
Daarna vertrokken behoorlijk snel naar de stroomversnellingen uit de buurt.
Daar konden we springen van 3 meter hoge rotsen. We vonden het fantastisch.
Er was ook een natuurlijke glijbaan. Cool! Dachten we. Ons achterste denkt er nog steeds anders over. Het was precies of je van schuurpapier gleed met je bikinibroekje aan.
Helemaal niet tof!

Nog wat blijven kletsen in de natuurlijke jacuzzi en we moesten al weer terug naar ons dorp.
We hadden nog steeds niet genoeg van al dat water dus gingen we ons wassen in het meer.
’s Avonds was er rijstsoep met kip weer op Surinaamse tijd. Na het eten was er een culturele avond gepland. Er waren wel 4 boten vanuit andere dorpen gekomen om mee te feesten. Een echte cultuurschok voor ons. Al dat lichamelijk contact zijn wij helemaal niet gewoon. Dus trokken wij om 23.00 uur al naar onze hut.

Zondagmorgen nog even genieten van het prachtige oord en de mis bijwonen. Rond half 4 vertrok onze boot al terug. Alleen was er een klein probleem. We konden niet allemaal in de boot. Plaats tekort voor 8 personen. Surinaamse organisatie. ;)
Onze bus moest in gang getrokken worden door de andere bus. Dat belooft.
Tijdens de busrit werd er veel gezongen en gelachen. Het maakte de lange busrit veel aangenamer.
We hebben er echt van genoten. Eens een weekendje ontspannen hadden we echt wel nodig en Danta Bai was er een ideale plek voor.

Geen opmerkingen: