maandag 26 februari 2007


Na een ziekelijk weekje zijn we zondag toch even op pad gegaan.
’s Ochtends hebben we met Dennis Paramaribo wat beter leren kennen. We zijn met hem verschillende wijken gaan bekijken. Eerst reden we over de bekendste Surinaamse brug: de Wijdenboschbrug.
Als we over de brug waren, waren we in een Hindoestaanse wijk. De Hindoestanen hebben vlagjes op hun erf staan, dit heeft te maken met hun geloof.

Na een half uurtje rijden kwamen we aan de splitsing van de Surinamerivier en de Commewijnerivier. Daar waren er enkele Chinezen aan het vissen. Opeens had er een man beet. Zo een grote vis, echt zotjes.
Nadat we dit bezocht hadden wandelden we nog wat verder op de dijk. Daar vertelde Dennis ons wat over de oorlog met de Fransen en de Duitsers. In de Surinamerivier zie je een stuk van een boot liggen. Deze is gezonken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je ziet de boot echt nog goed liggen.

Na dit te bezoeken reden we wat verder naar Mariemburg. Daar is een oude suikerrietfabriek gevestigd. Nu verhandelen ze geen suiker meer in Suriname.Vroeger was dit een belangrijk inkomen voor hen maar nu handelen ze hier niet meer in. Nu staat die fabriek open voor toeristen. Dit gaan we eens op een later tijdstip bezoeken.

Na Mariemburg reden we terug door het centrum van Paramaribo naar blauwgrond. Op blauwgrond wonen heel wat Javanen. Zoals jullie merken wonen de volkeren hier echt bij elkaar. Ook al komen die volkeren onderling heel goed overéén. Op blauwgrond zijn we even gestopt aan de Surinamerivier maar omdat het begon te regenen zijn we daar niet gebleven.

Daarna zijn we terug richting Hoogestraat gereden om nog een beetje te werken voor school.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo kleuterleidstertjes in spé,
Vandaag post uit Suriname ontvangen. Mooie foto's. Jullie huis ziet er mooi uit en de kindjes superlief !
Leuk om horen dat jullie terug gezond zijn.
Genieten is dus de boodschap, hé !
Kusjes en regenachtige groetjes vanuit het verre Waarschoot !!!

Anoniem zei

(blij) :-( te horen dat het bij jullie daar ook eens regent, hier doet het niet anders .....
Geniet er nog van, want jullie 1° maand zit er reeds op... de tijd gaat snel dus gebruik hem wel...
Wel oppassen met die "Dennis" é!!:)
Blijf zo jullie dagboek bijhouden, zo leren we ook iets van die streek.
Groetjes uit het winderige Jagerpad van de fokskes

Anoniem zei

Hoi, bedankt voor de foto, heb die gisteren ontvangen. Hopelijk heb je daar niet te veel regen meer, als jullie terug zijn zal dat te kort aan regen wel weer goed gemaakt worden in dit druilig landje hier.
Sara maak dit weekend wel dat briefje voor u.
Groetjes, en werken en genieten maar.

Anoniem zei

Fré, niet teveel van op het werk surfen hé. Sara en Joke, leuke blog. Op het werk hadden we al een paar gesprekken met collega's. Er zijn niet zoveel mensen die beseffen hoe het dagelijks leven er in de "warme landen" aan toe gaat. Doet me eraan denken dat ik nog iets beloofde, jullie filmpje. Ik probeer vanavond nog eens.
Hou jullie goed en gezond.