maandag 19 februari 2007

Spetter spetter spat




De prachtige glijbaan
48 kinderen in een bad van 10 op 10
Om 09.00 uur kwam het busje voor 30 personen
ons oppikken. We waren in totaal met 3 begeleiders en 48 kinderen. Het zwemmen gebeurt met twee scholen samen om de prijs voordelig te kunnen maken. Iedereen die betaald mag mee gaan zwemmen. Dit geldt voor alle klassen van de twee kleuterscholen.
De kinderen zaten véél te dicht op elkaar in de bus. Echt onverantwoord.

Eens aangekomen aan het zwembad mochten alle kleuters hun kleren aandoen en op het bankje leggen. Iedereen moest heel goed naar zijn plastiek zak kijken zodat ze hem na het zwemmen zouden terugvinden. De kinderen keken dan ook echt heel goed. Super grappig om te zien.

De zwemles was te vergelijken met hoe wij het zouden doen maar niet speels. De kleuters moesten heel de tijd overlopen en opdrachtjes uitvoeren. Er werd geen rekening gehouden met de beginsituatie van ieder kind. Dus er bleven veel kinderen achter.


Op het einde mochten ze ook eens 5 minuten vrij spelen. De kinderen waren niet te houden. Ze vonden het echt super om zo in het water te kunnen spelen. Het zou een sprookje geweest zijn mochten de twee juffen geen commentaar beginnen te geven.
Geen sprookje dus. Zelf tijdens het vrij spel mochten de kinderen geen plezier beleven.
Zonde!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag sara,
ik volg jullie belevenissen op de voet, vind het heel leuk en spannend, behalve toen jullie ziek waren natuurlijk. Zelf ook lichte voedselvergiftiging gehad - denk door pita te eten in een brussels pitahuis. Maar ja, t kan ook van iets anders zijn. De hele bende, je mama, bjorn,elisa, benjamin enz gingen net komen eten maar k was zo ziek dat het echt niet kon. je mama heeft de saus dan maar meegenomen. k vergeet dat je dit allemaal wel alzult gehoord hebben. Vind het heel spijtig datik niet mee kan naar suriname, ik zou dat daar echt wel eens willen zien, t moet super zijn zo'n ervaring op te doen. K wens jou en de anderen nog een fijne tijd, zonder ziektes, insecten en andere beue dingen. Liefs en tot een volgende keer