maandag 5 februari 2007

Ons eerste weekend.

Op vrijdag was het een echte relaxdag. Gezellig samen shoppen en lekker niks doen. Eindelijk eens rust na onze eerste (zware) week>
Op zaterdag moesten we eerst wat voorbereiden. Jaja het echte werk gebeurd hier ook door de kleuterleidsters in spe. Terwijl onze collega's van lager nog altijd kunnen genieten van de zon en de terrasjes. Van werken komt nog niet veel in huis (observeren, observeren en af en toe eens reflecteren, hihi) Maar ze doen hun best om het gezellig te houden in huis. Het echte werk zal er voor hen ook vlug aankomen. Zij moeten tenslotte in zes klassen observeren en wij in 3.

In de namiddag trokken we naar het zwembad, of beter gezegd ons prive-zwembad. Den Dennis bracht ons naar een club in de rijkere buurt. Toen we daar toekwamen waren we helemaal alleen. Als echte touristen zochten we naar het beste plekje in de zon. Echt vakantie! Na een drietal uur werden we afgehaald door een chauffeur van Dennis, op naar ons huisje.

Toen we 's avonds gezellig zaten te praten, sprongen Joke en Kim hysterisch op en riepen: DE RAT (Joke had ze namelijk 's middags al eens zien piepen, of we haar geloofden bleef nu geen raadsel meer want ze liep in onze keuken.) Door hun gegil stormden Marie en ik ook maar naar buiten. Daar stonden we dan achter ons hekken, zonder schoen, GSm en sleutels.
Als echte helden gingen Joke en Sara het huis in om de gsm te haen en onze sleutels. Onderweg grepen we naar onze slippers. Marie deed dan maar een telefoontje naar onze huisbaas. Dennis ging juist baden. Na een kwartiertje stond hij daar. Hij inspecteerde het hele huis maar de rat was al gaan lopen. Hij verzekerde ons dat de rat hier zeker niet woonde en gewoon eens op bezoek kwam. Jammer genoeg hadden wij ze niet uitgenodigd, hoe onbeleefd! Maar ja.
Rond kwart na twaalf konden we toch in ons bedje. Opeens opnieuw Joke: EEN KAKKERLAK! Maar ja wat is dat in vergelijking met een rat en de kakkerlak verliet ons huis zonder tegenstrippelen. We kropen heel voorzichtig onder ons muggenet (dit wel na een laatste check)

Zondagochtend moesten we terug voorbereiden. Terwijl de dames van lager ons huisje helemaal schoonmaakten. (Dit om de ratten zeker buiten te houden, niet dat het al vuil lag) Elk zijn taak he. Na het maken van de voorbereidingen trokken we richting palmentuin om te genieten van een amazonemarkt. Maar de teleurstelling was groot toen we merkten dat er maar een vijftal kraampjes stonden. Natuurlijk vonden we iets om te kopen, de eerste souveniers zijn binnen.
Na het marktje gingen we gezellig nog iets eten en drinken.
Eenmaal thuisgekommen moesten de keuterleidsterkes nog wat knutselen. Na dit werkje konden we nog even ontspannen.

Tot zover ons eerste weekendje. Nog 9 te gaan!

Zonnige groetjes
Sara en Joke

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag dames, echt grappig hoe jullie je verhaal vertellen van de RAT. Kzie het zo voor mij gebeuren hahaha!! Of ik nog zo fel zou zijn moest ik een rat zien weet ik niet ma nu is het best lollig! Het is wel mega dat we jullie avonturen kunnen volgen, zo weten we toch een beetje hoe alles daar is. Hier in België is het weer wat grijs maar qua temperatuur mogen we niet klagen. Allé, tot de volgende!! greetz Vermeire

Anoniem zei

hallo

ik heb zojuist jullie verhalen gelezen, inderdaad joke, als ik je verhaal lees zijn we er toch ook van onder de indruk, wij beseffen maar al te weinig in welke luxe wij leven.. ze kunnen jullie hulp daar wel gebruiken...het is boeiend jullie verhalen te kunnen volgen. En geniet toch maar van alles, groetjes
ons allemaal, Nadine, Noel, Tim en Fien en Dries